Feed RssImage

Over Ons

Hartelijk welkom bij Cattery Legadema

Wij zijn een kleine cattery in Friesland die ons richten op het fokken van het kattenras de Blauwe Rus, ook wel Russisch Blauw genoemd. Deze trotse, slanke dieren zijn zeer herkenbaar door hun blauwgrijze vacht en prachtige felgroene ogen.

Een aantal jaren geleden is onze lieve huiskat door een noodlottig ongeluk op de weg omgekomen. We besloten toen geen huisdier weer te nemen, om niet weer met zulk verdriet te worden geconfronteerd.

Toch na een tijdje ging het gemis van de aanwezigheid van een kat in huis opvallen. Vooral in kleinste, maar toch zeker belangrijke dingen – zoals ‘s winters een gezellig spinnend dier voor de houtkachel.

Op zoek naar Russisch Blauw

Al heel lang vonden we de Blauwe Rus een mooi ras. Na veel speurwerk over het karakter en de gezondheid van dit ras, besloten we er eentje te nemen. Deze keuze werd mede bepaald doordat deze katten geschikt zijn om binnenshuis te worden gehouden, dit natuurlijk met het oog op de vele gevaren die een loslopende kat toch bedreigen.

Een aantal maanden later was het dan zover: We mochten onze Siba ophalen. Toen ze ongeveer een jaar bij ons woonde, leek het ons leuk, om een keer een nestje met haar te fokken. Na een aanzienlijke stapel papier- en registratiewerk was het dan zover.

Ons eerste nestje bestond uit een enigst kind: een kater genaamd Porthos, een hele lieve kat, die lekker bij z’n moeder en ons mag blijven wonen. In de toekomst hopen we op heel kleine schaal nog wel eens nestjes te krijgen.